martes, 14 de agosto de 2007

Inspiració Literària


Sílvia

Llibreries i llibres.

Les llibreries és el que més em va sobtar de París, en vaig veure moltíssimes . Agradables establiments on les prestatgeries de fusta guarden la memòria de tots els llibres que per elles han passat.

Llibreries de vell situades en els antics "passages" del S.XIX. que fan única l'experiència de passejar-hi i poder gaudir dels plaers tranquils.

A tots els barris se'n poden trobar de diverses i variades, amb l'encant que tenen les petites botigues especialitzades on el venedor pot arribar a ser un amic.


Intento recordar les llibreries de Barcelona i em costa situar-les. Les grans superfícies sembla que s'ho emportin tot, fins i tot l'encant.


La conseqüència de tanta llibreria és una considerable quantitat de lectors als parcs, jardins, el metro... . Aprofitant el bon temps la gent ocupa els espais públics de la ciutat i és difícil trobar un seient per poder llegir.. Torno a pensar en Barcelona, alguns cops vaig a llegir al parc i només trobo avis passejant. Penso que potser com tenim tan bon temps sempre, la gent no s'emociona amb el sol i pot llegir a casa, no té necessitat de sortir . Potser soc massa optimista i la realitat és ben diferent.
Sílvia