domingo, 11 de noviembre de 2007

UN LLIBRE PER RECOMENAR

VALORS PER A LA CONVIVÈNCIA
TEXT: ESTEVE PUJOL
IL·LUSTRACIÓ: INÈS LUZ GONZÁLEZ
EDITORIAL: PARRAMÓN

L'autor fa una introducció del llibre recordant que: "l'ésser humà és social per naturalesa i necessita els altres des del seu naixement i fins el final de la seva vida. Els éssers socials no són complets si els falta la relació amb els altres; la seva dimensió grupal és bàsica per desenvolupar-se de manera completa i harmònica".
La finalitat de les 192 pàgines del llibre, és inculcar i promoure l'educació dels valors individuals i col·lectius, tant des de casa com des de l'escola. Ho fa amb una definició clara i amena de cada valor, suggereix com explicar-ho als fills i filles, cita frases cèlebres i refranys relatius del valor que es treballa, i l'acaba d'arrodonir amb una narració adient i amb propostes d'activitats.
Cada pàgina està il·lustrada amb dibuixos divertits i significatius.
Són vint els valors que exposa; des del respecte, fins la pau, la justícia, la generositat... Tots estan encaminats perquè la convivència i la relació entre nosaltres sigui enriquidora i satisfactòria, en definitiva, perquè aprenguem a ser més bones persones.

Elena Bigas

dissabte

Hola, DIODAT!
Va ser encantador, com sempre, compartir amb vosaltres l'esmorzar de dissabte.
Sílvia, molt bonic i molt cert el teu escrit sobre el mercat de Sant Antoni.
Xavi, com va anar el teatre? (El Xavi i jo ens vam veure a la tarda a Sant Andreu).
Jo ahir vaig veure dues pelis: Cassandra's Dream. Em va agradar. No és Macht Point, però es deixa veure. I Leones por Corderos. Crec que és una bona peli, molt i molt actual i crítica, però alhora assumint responsabilitats. A mi, però, em va costar de seguir, perquè no sobra ni una paraula ni un instant de pel.lícula i queda tot molt comprimit i dens. Us la recomano.
MIDÚ